Visby Hellbajsers and Batrats Rattery

Click here to edit subtitle

Blog

Uppdatering om Marsipangrisarna och Ellon

Posted by mezzzanina on September 14, 2013 at 5:45 AM

Hej på er!

Nu har Marsipankullen  blivit ganska stora och flera har nu flyttat. Kvar hos mig bor "Mello yellow marshmallow" som är en liten svartögd siames och så "Elvin after eight" som är Marten. Två härliga kullar med mycket bus i. Marshmallow är en liten gosing som hellst vill ligga nära matte när han är ute ur buren. Lille Elvin är mer självständig.Han är en så glad liten kille som kommer direkt när man öppnar burdörren.

Sedan har jag två rödögda siameskillar kvar här, men de har spekulanter. Den ena är lite lugnare i sättet men lite otrygg ute i stora världen.Den vill helst krypa in och gömma sig hos en.  Den andra är en glad och busig liten krabat som kommer direkt när man öppnar burdörren men har mindre til att kela.

Ja de är verkligen stora personligheter i dessa små söta djur!

Jag måste passa på att skriva och berätta lite om Ellon. Ellon är en så himla intelligent råtta.Hon är nog en av de intelligentaste råttor som jag haft.

Det finns redan en lista av saker som Ellon hittar på.

Städar jag i buren som är ovanför där Ellon bor så står hon alltid och försöker få min uppmärksamhet genom att sträcka sig efter mina kläder och grabba tag i dem.

Ellon brukar ju vara ute i soffan om kvällarna.Men om jag då sitter i min rullstol så hoppar hon över till mig.Om jag då flyttar mig längre från soffan så hoppar hon ändå, för hon skall bara över till mig hela tiden.

En annan sak som Ellon funderat ut är att hon via min rullstol kan klättra ner på golvet och sedan ta sig till burarna med Batrats råttor.(Jag är råttvakt åt Batrats råttor just nu)

Ellon är en mycket aktiv liten råtta.När hon vill ut ur sin bur så gnager hon galler för att jag skall höra och se henne.Men naturligtvis så plockar jag inte ut henne direkt när hon gör så utan jag väntar tills hon har slutat, då får hon komma ut.

Ellon kräver MYCKET aktivitet. För att tillfredställa Ellons utebehov så skulle hon behöva vara ute ur buren jämt.Men tyvärr går ju inte det.Man tar ju ut råttorna i grupper med samma kön så att alla skall få komma ut lite.

Jag har dock köpt en stor plastboll som är gjord för råttor som jag sätter in Ellon i.Det gillar hon må ni tro! Hon har helkoll på hela lägenheten och följer mig som en hund.Och om jag sätter mig i soffan så kommer Ellon genast sättande efter i bollen och så sätter hon sig nedanför soffan i väntan på att jag skall lyfta upp henne. Och visst faller man för det!

Men nu de senaste dagarna så har Ellon lärt sig att öppna plastbollen.Jag vet inte hur hon lyckas med det, men lyckas det gör hon. Så igår hittade jag Ellon utanför bollen sittande på Batrats hanråttors bur.

Jaa ni...Jag skulle kunna skriva hur mycket som hellst om just Ellon för hon är ju såååå rolig den tösen.

Krameli kram på er alla!


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments