Visby Hellbajsers and Batrats Rattery

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Two angelrats

Posted by mezzzanina on October 3, 2014 at 9:30 PM Comments comments (0)

Hej igen!

För någon vecka sedan förlorade jag min älskade och finaste hanråtta Korven.

Jag kommer aldrig att få en så go och vacker hanråtta som Korven var.Och idag förlorade  min norska råtta

"Ellon" kampen mot sin tumör så nu är även hon borta.

Och jag hävdar det bestämdaste att även om man har en råttuppfödning med flertal råttor så slutar man

aldrig att sörja de olika små individerna när de går bort.

Både Korven och Ellon var stora personligheter.De kommer förevigt ha en plats i mitt hjärta. :(

/Mezzzanina

No breeding right now

Posted by mezzzanina on May 29, 2014 at 11:45 PM Comments comments (0)

Hej på er!

Får tyvärr meddela att jag nu har valt att lägga uppfödningen på is på grund av sjukdom. Jätte trist men man måste ju se till djurens bästa.

Söker du en liten ny råttvän så kan du ändå kontakta oss eller våran grupp Gotlandsråttan på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Gotlandsr%C3%A5ttan/164259147091609?fref=ts

så skall vi försöka förmedla kontakt med någon annan som föder upp råttor.

Man kan även höra av sig till råtthjälpen: http://ratthjalpen.se/

Ha en fortsatt trevlig sommar!/Mezzzanina

Christmasnuts litter

Posted by mezzzanina on November 24, 2013 at 10:05 PM Comments comments (0)

Hej på er!

Nu är de äntligen här...Vär samarbetskull  "Julnötterna".

Åh vad de är efterlängtade må ni tro! Det är ett pipande utan dess like ute vid buren! :)

Kullen föddes 131119 och bestod av 12 ungar men tyvärr överlevde inte en unge, så nu är de ett gäng på

11 stycken som ligger och piper här!  Det blev 6 stycken svarta och 5 siameser.

Så nu är det full rulle här!

Nytt är också att Visby Hellbajsers har gått ihop med Batrats uppfödning, så nu finns det en hel del råttor här

i fotoalbumet att kika på. Har dock inte hunnit att få in alla på bild ännu.Men de sista kommer snart också

på bild.

Natti natti!

Olika personligheter

Posted by mezzzanina on October 20, 2013 at 9:15 PM Comments comments (0)

God kväll igen!

Sitter här i soffan med tre råttflickor med jätte olik personligheter. Först har jag Mini-Me. Hon är väldigt frammåt och klättrar en massa och försöker sno kakan som jag äter.Och naturligtvis får hon smaka lite kaka! Sedan har vi lilla svarta råttflickan Marabou.Hon är lite mer blyg och försiktig och gömmer sig lite i filten som jag har råttorna på.Jag försökte ge Marabou lite kaka men hon är svårflörtad  och vill inte ha.Men emellanåt så kikar hon fram under filten med sitt söta lilla trubbiga ansikte.  Sedan har jag den ganska nyinflyttade Ulla här också.Ulla är ju lite ängslig när man skall plocka ut henne ur buren, men väl på filten i soffan så har hon fattat att lägger man sig här vid matte så blir man kliad mellan öronen och det är nog lite mysigt. Klia klia klia, sedan somnar Ulla gott på filten! Åh vad det är underbart med dessa olika små personligheter!  Ibland frågar folk vilken typ av råttpersonlighet jag föredrar, men då kan jag inte välja.Jag gillar aktiva busiga råttor för att de hittar på så mycket skojjiga saker och jag gillar lugna gosiga råttor för att jag trivs att  ha dem med liggandes i soffan och få gosa med.

Nu är det väntans tider med Filiduttan.Hon är rund och go om magen och bör om allt går som det ska få småttingar när som hellst.Dock verkar Filiduttan inte så intresserad av att boa och det känns ju lite konstigt.

Natti natti nu alla!

Nu har Ulla flyttat in!

Posted by mezzzanina on October 18, 2013 at 2:45 AM Comments comments (0)

Hej på er!

Nu har Ulla flyttat in hos oss.Hon är en jätte go tös som nu kommit in i råttflocken.Det tog en dag med lite gnabbande men nu ligger de alla och sover gott tillsammans i en cykelkorg som hänger i buren! :D

Nu har jag flyttat Filiduttan till en separat bur då hon bör nedkomma mycket snart.Men hon visar ännu inga som hellst tecken på att boa och bädda och det känns ju lite oroligt.Men vi håller tummarna att det kommer igång snart.

De senaste dagarna har jag lärt känna en hel del nytt trevligt råttfolk på nätet! Underbart med nya trevliga kontakter som tycker lika mycket om råttisar som jag gör!

Lägger in en bild på Ulla så att ni alla får se henne!

Ha en fortsatt fin dag!


Det blir aldrig l�ttare...

Posted by mezzzanina on October 16, 2013 at 9:50 PM Comments comments (1)

Ikväll har vart en tung kväll.Lilla Chester blev akut sjuk och gick bort vädigt snabbt. Han var en mycket speciell råttgrabb som stod mig oerhört nära och det blir så tomt efter honom.  För ett tag sedan så diskuterade jag med en annan råttuppfödare om när råttor gick bort. Jag berättade för henne hur ledsen jag blev när mina råttor går bort.(För jag är ju så tok-kär i alla mina små underbara råttfamiljemedlemmar) Men denna uppfödaren hade en annan syn än mig på detta.Hon sa att man vänjer sig. Man tar det inte lika hårt när man har hållt på med råttor mycket under lång tid. Men jag har nu haft råttor sedan 1983 och jag blir fortfarande helt förkrossad av sorg när mina småttingar går bort. De har alla sin särskillda plats i mitt hjärta och när de går bort så fattas de mig.Det blir ALDRIG lättare.:( Sov gott lilla Chester.


Ulla skall flytta in

Posted by mezzzanina on October 12, 2013 at 7:40 PM Comments comments (0)

Hej på er!

Nu kommer lite nytt från Visby Hellbajsers!

Filiduttan har för ett tag sedan vart på date med Bulldozer som bor hos Batrats uppfödning.Vi håller tummarna för att det så småningom blir småttingar där! Men än så länge  har jag inte sett så mycket av viktökning på Filiduttan så jag är osäker på hur läget är där.

Lilla Ellon har haft en asbcess som hon fått tömd.Tanken är ju att Ellon eventuellt så småningom skulle få gå på date med Visby Hellbajsers Korven, men jag vill vänta och se hur det går med den lilla abcessen först innan jag tar något sådant beslut om den parningen.

Om några dagar skall råttan Ulla flytta hit.Hennes husse har problem med allergi och det har inte funkat med allergimedeciner så nu får Ulla komma och bo här.Det ser jag fram emot! Ulla har haft det lite tufft med en råttkompis som var var aggressiv, så den senaste tiden har hon vart lite ensam och behöver få komma till en ny flock. Bilder på Ulla kommer så småningom!

Annars rullar livet på i råtteriet. Elvin och Marshmallows har växt upp till två  glada snälla och frammåt killar.Elvin är en liten spejare i sin flock som alltid kommer först fram och som har kollen över allt som händer runt buren.Elvin är mycket nyfiken och älskar att busa med mattes händer. Marshmallows är inte den som kommer först när man öppnar buren utan han kommer när han känner för det.Marshmallows är mer snuttig och gosig än vad Elvin är.När man har Marshmallows ute så skall det snuttas på fingrar hela tiden.:) Elvin är mer nyfiken och mer intresserad av vad som händer i omvärlden. Han vill ha koll över allt som händer och utforska allt.Ja de är verkligen två helt olika individer dessa två killar.Men gah vad jag älskar dem båda!

Gamla Ping har numera två stora tumörer.På grund av hennes ålder samt att det kom två tumörer samtidigt på henne så har jag valt att inte låta operera henne. Men så länge hon mår bra så får hon vara kvar och ha ett gott råttliv. Dock ser jag inte fram emot den dag då jag måste ta beslutet som aldrig blir lättare att ta, fast att man har haft en del råttor genom åren.  

God natt

Nu har de sista marsipangrisarna flyttat

Posted by mezzzanina on September 20, 2013 at 9:55 PM Comments comments (1)

Hej på er!

Nu har de två sista grabbarna från Marsipangriskullen flyttat till sitt nya hem.Jag önskar dem riktigt lycka till!

Jag sitter nu här i soffan och gosar med Elvin Marshmallows som stannat  från Marsipangriskullen.Det är två härliga killar med mycket olika personligheter. Elvin gillar lugn och ro och somnar gärna hos mig på soffan.Han tycker heller inte om starka ljud och när det händer för mycket runt honom. Den andra lille killen "Marshmallows" är en riktigt frammåt liten busunge.Han älskar när han får brottas med min hand. Till mitt stora missnöje så har han en olat att gärna kissmarkera just på mig. Marshmallows kan leka och sitta i soffan för att sedan i full fart komma sättande till mig och snabbt som attan trycka upp rumpan mot mig och kissa på mig. Han gör dock inte så på andra saker, utan just apeciellt på mig. Antingen så tycker han att matte är en helt underbar toalett eller så vill han helt enkelt kissa in mig för att visa att jag tillhör honom. -Suck!Jag brukar försöka mota bort honom om jag ser att han kommer sättande snabbt och lyfter på svansen, men oftast går det ju så fort att jag inte hinner med.Ja man får väl leva med att de små har sina egenheter.

För övrigt har det vart lungt i råtteriet. På Söndag skall Batrats råttor flytta tillbaka hem till sin matte som kommit tillbaka från Stockholm.Jag kommer att sakna de små busungarna! Man har liksom blivit van vid att prata med dem i burarna  som står i mitt vardagsrum. Men samtidigt så är det bra att alla kommer dit där de skall vara och får ha sin egen matte som rår om dem!

Jag lägger in en bild på de Marshmallows och de andra två rödögda hanarna som just har flyttat.

Ha det gott nu!


Uppdatering om Marsipangrisarna och Ellon

Posted by mezzzanina on September 14, 2013 at 5:45 AM Comments comments (0)

Hej på er!

Nu har Marsipankullen  blivit ganska stora och flera har nu flyttat. Kvar hos mig bor "Mello yellow marshmallow" som är en liten svartögd siames och så "Elvin after eight" som är Marten. Två härliga kullar med mycket bus i. Marshmallow är en liten gosing som hellst vill ligga nära matte när han är ute ur buren. Lille Elvin är mer självständig.Han är en så glad liten kille som kommer direkt när man öppnar burdörren.

Sedan har jag två rödögda siameskillar kvar här, men de har spekulanter. Den ena är lite lugnare i sättet men lite otrygg ute i stora världen.Den vill helst krypa in och gömma sig hos en.  Den andra är en glad och busig liten krabat som kommer direkt när man öppnar burdörren men har mindre til att kela.

Ja de är verkligen stora personligheter i dessa små söta djur!

Jag måste passa på att skriva och berätta lite om Ellon. Ellon är en så himla intelligent råtta.Hon är nog en av de intelligentaste råttor som jag haft.

Det finns redan en lista av saker som Ellon hittar på.

Städar jag i buren som är ovanför där Ellon bor så står hon alltid och försöker få min uppmärksamhet genom att sträcka sig efter mina kläder och grabba tag i dem.

Ellon brukar ju vara ute i soffan om kvällarna.Men om jag då sitter i min rullstol så hoppar hon över till mig.Om jag då flyttar mig längre från soffan så hoppar hon ändå, för hon skall bara över till mig hela tiden.

En annan sak som Ellon funderat ut är att hon via min rullstol kan klättra ner på golvet och sedan ta sig till burarna med Batrats råttor.(Jag är råttvakt åt Batrats råttor just nu)

Ellon är en mycket aktiv liten råtta.När hon vill ut ur sin bur så gnager hon galler för att jag skall höra och se henne.Men naturligtvis så plockar jag inte ut henne direkt när hon gör så utan jag väntar tills hon har slutat, då får hon komma ut.

Ellon kräver MYCKET aktivitet. För att tillfredställa Ellons utebehov så skulle hon behöva vara ute ur buren jämt.Men tyvärr går ju inte det.Man tar ju ut råttorna i grupper med samma kön så att alla skall få komma ut lite.

Jag har dock köpt en stor plastboll som är gjord för råttor som jag sätter in Ellon i.Det gillar hon må ni tro! Hon har helkoll på hela lägenheten och följer mig som en hund.Och om jag sätter mig i soffan så kommer Ellon genast sättande efter i bollen och så sätter hon sig nedanför soffan i väntan på att jag skall lyfta upp henne. Och visst faller man för det!

Men nu de senaste dagarna så har Ellon lärt sig att öppna plastbollen.Jag vet inte hur hon lyckas med det, men lyckas det gör hon. Så igår hittade jag Ellon utanför bollen sittande på Batrats hanråttors bur.

Jaa ni...Jag skulle kunna skriva hur mycket som hellst om just Ellon för hon är ju såååå rolig den tösen.

Krameli kram på er alla!


Marsipangrisarna

Posted by mezzzanina on August 1, 2013 at 9:55 PM Comments comments (0)

Måste bara lägga ut en bild på Lillstrumpas och Draculas ungar.Jag kallar dem för marsipangrisarna.Nu är de inne på sin sjunde dag i livet! Kollaget  som jag lägger ut är gjort av Zickan men jag har fotat bilderna.Är de inte fantastiskt söta!!!! :D


Rss_feed